Menu

FIZIOTERAPEITE AGNETA LIEPĀJNIECE AICINA IESĀKT DIENU AR KUSTĪBU

11.08.2022.

Lai cilvēka organisms spētu pilnvērtīgi funkcionēt, ir nepieciešamas fiziskās aktivitātes. Ventspils poliklīnikas fizioterapeite Agneta Liepājniece iesaka tās iekļaut savā dienas plānā jau no paša rīta – izvēlēties sev piemērotu un patīkamu kustību veidu, un tādējādi atmodināt ķermeni, uzlabot pašsajūtu un noskaņoties dienai.

Fiziskās aktivitātes katrs var veikt sev piemērotā dienas laikā, taču īpaši būtiski ir organismu atmodināt no rīta. “Naktī mums ir samazinājusies mikrocirkulācija, ķermenis guļ, muskuļos nenotiek asinsrite. Cilvēkiem ir arī rīta stīvums vai arī sāpes locītavās. Tāpēc ir ļoti labi, ja no rīta ir iespējams pavingrot, nedaudz pastiepties. Tikpat labi var izbraukt ar riteni, doties skrējienā vai pastaigā. Darīt jebko, kas veicinās asinsriti un limfas atteci. Līdz ar to skābeklis pieplūdīs gan smadzenēm, gan muskuļiem un uzlabosies pašsajūta,” norāda A. Liepājniece. Īpašu vērību viņa aicina pievērst muguras veselībai un kāju muskulatūrai, kas, pēc fizioterapeites teiktā, ir cilvēka otrā sirds. “Ja kāju muskuļi ir stipri, tad no sirds tiks noņemta slodze un būs ilgāks mūžs, jo sirds un asinsrites sistēma būs stiprāka,” stāsta fizioterapeite. Tāpat viņa atgādina, ka gan fizisko aktivitāšu laikā, gan ikdienā ir būtiski pareizi elpot – jākoncentrējas uz to, lai izelpa būtu pēc iespējas garāka. Jo steidzīga elpošana rada satraukumu ķermenī, bet lēna elpošana to nomierina.

Videomateriāls, kurā fizioterapeite A. Liepājniece demonstrē konkrētus rītarosmes vingrojumus, apskatāms ŠEIT.

Aicinām gan ņemt vērā, ka problēmu gadījumos ar ik rīta vingrošanu nebūs pietiekami, un nepieciešama profesionāla palīdzība. Fizioterapija ir ārstniecības metode, kas palīdz kustību un stājas saglabāšanai un atjaunošanai, atvieglo sāpes un hronisku slimību gaitu. Ventspils poliklīnikā iekārtotas divas fizioterapijas zāles. Pieejama ārstnieciskā vingrošana, slinga terapija, krioterapija un kinezioloģiskā teipošana. Poliklīnikas piedāvātos fizioterapijas pakalpojumus var apskatīt ŠEIT. Pašlaik poliklīnikā strādā divas fizioterapeites – A. Liepājniece un Jeļena Vedeņapina. Augusta beigās kolektīvam pievienosies vēl viens fizioterapeits – Kristaps Gražinskis.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!