Menu

POLIKLĪNIKĀ ŠOGAD "ĒNOJA" DESMIT SKOLĒNU

05.04.2024.

Ēnu dienā, kas šogad visā Latvijā norisinājās 4. aprīlī, arī Ventspils poliklīnikā bija mazliet citāda rosība, nekā ierasts. Dažādus speciālistus “ēnoja” kopumā desmit skolēnu no Ventspils pilsētas un novada, Kuldīgas, Saldus un Liepājas. Jaunieši iepazina fizioterapeita, oftalmologa, onkologa ķīmijterapeita un dermatovenerologa darbu.

Ēnu dienu kopā ar onkoloģi ķīmijterapeiti Agnesi Šepti pavadīja Samanta no Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas un Alise no Liepājas Katoļu pamatskolas. Samanta ir pārliecināta, ka vēlas savu dzīvi saistīt ar medicīnu, bet vēl ir piemērotākās specialitātes meklējumos. Savukārt Alise vēlas izzināt tieši onkoloģiju, jo agrīnas diagnostikas nozīme tajā ir īpaši būtiska.

Oftalmoloģes Larisas Počebitas kabinetā Ēnu dienu aizvadīja Alise no Saldus vidusskolas un Elīza no Zūru pamatskolas. Abas meitenes atzina, ka ir ļoti interesanti vērot, kā ārsts pārbauda redzi, veic dažādus izmeklējumus.

Dermatovenerologs Mārcis Šepte ar savu darba ikdienu iepazīstināja Madaru no Viļa Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas. Ārsts atzina, ka Ēnu dienā jutās kā svētku dienā, jo priecājas par iespēju iepazīstināt ar savu profesiju un ikdienas darbu. Madaras rīts un ceļš no Kuldīgas uz Ventspili bija sācies agri, bet jauniete atzina, ka tas noteikti bijis tā vērts, jo ļoti vēlas vairāk izzināt dermatologa darbu. Viņa gan aprunājās ar ārstu, gan vēroja, kā pacientiem veic dažādas procedūras.

Fizioterapeitu Kristapu Gražinski šogad ēnoja divi skolēni. Tieši Ēnu diena savulaik bijis pamudinājums fizioterapeita Kristapa profesijas izvēlei. Pašlaik arī Ralfs no Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas interesējas par šīs profesijas apgūšanu. Puisis nodarbojas ar sportu, pats ir vairākkārt apmeklējis fizioterapijas nodarbības. Viņš atzina, ka Ēnu diena ir ļoti noderīga, jo ir iespēja ne tikai vērot speciālista darbu, bet arī uzdot jautājumus. Fizioterapeits Kristaps savukārt norādīja, ka Ēnu diena ir priecīgs notikums viņa darba ikdienā un viņš labprāt dalās savās zināšanās un pieredzē. Kopā ar fizioterapeitu Kristapu Ēnu dienā bija arī Nellija no Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas. Jauniete nodarbojas ar vieglatlētiku un izprot fizioterapijas nozīmi ikviena sportista dzīvē. Nellija vēlas apgūt medicīnu, bet vēl nav izraudzījusies jomu, kurā specializēties, tādēļ šoreiz Ēnu dienā vēlējās iepazīt fizioterapeita darbu. Par šo profesiju interesējas un kopā ar fizioterapeiti Jeļenu Vedeņapinu to iepazina vēl trīs jaunietes – Viktorija no Ventspils 6. vidusskolas, Daniela no Zūru pamatskolas un Anastasija no Ventspils 4. vidusskolas.

Ventspils poliklīnikas speciālisti bija gandarīti par skolēnu interesi un labprāt dalījās zināšanās un pieredzē, bet skolēni novērtēja iespēju ielūkoties poliklīnikas ikdienas darbā un pavadīt dienu ar izraudzīto speciālistu.

Paldies jauniešiem par interesi un dalību! Lai gūtie iespaidi noder un palīdz profesijas izvēlē!

Neliels fotoieskats mūsu Ēnu dienā atrodams GALERIJĀ.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta “Junior Achievement” karjeras izglītības programma 1.–12. klašu skolēniem. Tās laikā skolēni apmeklē kādu darbavietu un vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, Ēnu diena sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!