Menu

PEDIATRE NEONATOLOĢE KONSULTĒS 10., 17. UN 24. APRĪLĪ

05.04.2024.

Iespējams pieteikties pediatres neonatoloģes Zanes Rozentāles konsultācijām Ventspils poliklīnikā šomēnes – 10., 17. un 24. aprīlī. Ārste sniedz konsultācijas vecākiem pirms bērniņa piedzimšanas, par jaundzimušo aprūpi, kā arī akūtu vai hronisku saslimšanu un citos gadījumos.

Pediatre neonatoloģe pieņem visa vecuma bērnus – no jaundzimušajiem līdz 18 gadu vecumam.

Ārste piedāvā konsultācijas šādos gadījumos:

  • topošajiem vecākiem pirms bērniņa piedzimšanas;
  • jaunajiem vecākiem par jaundzimušā aprūpi, tostarp zīdīšanu un barošanu;
  • zīdaiņa dinamiskā novērošana, izvērtējot fizisko, motoro un psihoemocionālo attīstību jeb regulāras vizītes, iekļaujot bērniņa mērīšanu un svēršanu;
  • akūta saslimšana (augsta temperatūra, klepus, rinīts, konjunktivīts, sāpes ausīs, sāpes kaklā, šķidra vēdera izeja, vemšana, izsitumi);
  • ilgstoša vai hroniska saslimšana (ārste izveido turpmāk nepieciešamo izmeklējumu un/vai ārstēšanas plānu).

Pediatre neonatoloģe novērojusi, ka vecākiem ir ļoti būtiski saņemt detalizētu informāciju par savu bērnu veselības stāvokli, kā arī atsaucību un atbalstu no ārsta puses. Kad izdodas palīdzēt mazajiem pacientiem un vienlaikus izveidota abpusēja uzticēšanās ar viņu vecākiem, tas ārstes darbā sniedz īpašu gandarījumu.

Z. Rozentāle ārsta grādu ieguvusi, 2009. gadā absolvējot Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Medicīnas fakultāti. 2013. gadā RSU pabeigusi rezidentūru pediatrijas specialitātē, bet 2017. gadā – neonatoloģijas subspecialitātē. Pašlaik regulāri papildina profesionālās zināšanas konferencēs, kongresos un asociāciju sēdēs Latvijā un ārzemēs.

Patlaban kā pediatre neonatoloģe strādā Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā. Iepriekš strādājusi Jūrmalas slimnīcā, rezidentūru laikā pieredzi guvusi arī Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, kā arī Kuldīgas un Tukuma slimnīcā.

Ārste Ventspils poliklīnikā sniedz maksas konsultācijas.

Lai pieteiktos, jāsazinās ar poliklīnikas reģistratūru, zvanot uz tālruņa numuru 63622131 vai rakstot ziņu uz e-pasta adresi registratura@ventspilspoliklinika.lv.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!