Menu

BEZMAKSAS IZMEKLĒJUMU VEICA 33 CILVĒKI

03.05.2023.

Kopumā 33 cilvēki aprīlī izmantoja iespēju Ventspils poliklīnikā bez maksas veikt izmeklējumu ar daudzfunkcionālo ķermeņa masas analizatoru. Šādu iespēju, sadarbojoties ar Ventspils Izglītības pārvaldi, piedāvājām četras dienas. Tas bija viens no sirds un asinsvadu slimību profilakses pasākumiem.

Bezmaksas izmeklējumi ar daudzfunkcionālo ķermeņa masas analizatoru norisinājās 18., 20., 25. un 27. aprīlī. Izmeklējumiem bija iepriekš jāpiesakās. Ventspilnieku atsaucība, kā ierasts, bija liela, un pierakstu aizpildījām dažu stundu laikā.

Daudzfunkcionālo ķermeņa masas analizatoru varētu dēvēt par “gudrajiem svariem”. Cilvēks uz tiem uzkāpj, un iekārta aptuveni pusminūtes laikā nosaka ne tikai ķermeņa masu un ķermeņa masas indeksu, bet arī vairākus citus rādītājus. Izmeklējums ir ātrs un sniedz pamata informāciju par pacienta veselības stāvokli. Tas nenosaka konkrētu diagnozi, taču parāda virzienu, kurā jāturpina pacienta izmeklēšana un ārstēšana, ja tas nepieciešams. Ikdienā izmeklējums ar ķermeņa masas analizatoru Ventspils poliklīnikā ir maksas pakalpojums. Lai to izmantotu, ģimenes ārsta nosūtījums nav nepieciešams, un pakalpojuma cena ir 10 eiro, savukārt izmeklējums kopā ar ārsta konsultāciju maksā 30 eiro. Vairāk informācijas par šo izmeklējumu var atrast tīmekļvietnes sadaļā ĶERMEŅA MASAS ANALIZATORS.

Ventspils poliklīnika pateicas ikvienam, kurš atsaucās aicinājumam un izmantoja iespēju bez maksas pārbaudīt veselību! Ceram, ka iegūtie dati palīdzēs turpināt rūpēties par savu veselību vai mainīt ikdienas ieradumus tās labā!

Aprīlī organizētie bezmaksas izmeklējumi finansēti, īstenojot Eiropas Savienības fonda projektu Nr. 9.2.4.2./16/I/103 “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Ventspilī”.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!