Menu

PIERAKSTS BEZMAKSAS IZMEKLĒJUMIEM IR AIZPILDĪTS!

12.09.2022.

Šomēnes vairākas dienas Ventspils poliklīnikā var veikt bezmaksas izmeklējumus ar ķermeņa masas analizatoru. Šis pakalpojums ir viens no sirds un asinsvadu slimību profilakses pasākumiem. Tam bija iepriekš jāpiesakās un patlaban pieraksts visām dienām ir aizpildīts. Paldies par atsaucību!

Izmeklējumi notiek:

  • otrdien, 13. septembrī, no plkst. 9.00 līdz 10.00;
  • ceturtdien, 15. septembrī, no plkst. 9.00 līdz 10.00;
  • piektdien, 16. septembrī, no plkst. 13.00 līdz 14.00;
  • otrdien, 20. septembrī, no plkst. 9.00 līdz 10.00;
  • ceturtdien, 22. septembrī, no plkst. 9.00 līdz 10.00.

Daudzfunkcionālo ķermeņa masas analizatoru varētu dēvēt par “gudrajiem svariem”. Cilvēks uz tiem uzkāpj, un iekārta mazāk nekā pusminūtes laikā nosaka ne tikai ķermeņa masu un ķermeņa masas indeksu, bet arī vairākus citus rādītājus. Tostarp ķermeņa tauku daudzumu (uzrāda arī viscerālos jeb slēptos taukus, kas uzkrājas ap iekšējiem orgāniem un ir īpaši kaitīgi organismam), ūdens daudzumu, tauku, muskuļu un kaulu masu, vielmaiņas ātrumu, kā arī organisma metabolisko jeb bioloģisko vecumu un citus organisma stāvokļa rādītājus. Izmeklējumu var veikt ne tikai veselības problēmu gadījumos, bet arī profilaktiski.

Izmeklējums ar ķermeņa masas analizatoru ir ātrs un sniedz pamata informāciju par pacienta veselības stāvokli. Tas nenosaka konkrētu diagnozi, taču parāda virzienu, kurā jāturpina pacienta izmeklēšana un ārstēšana, ja tas nepieciešams.

Pasākums tiek finansēts Eiropas Savienības fonda projekta Nr. 9.2.4.2./16/I/103 “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Ventspilī” ietvaros.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!