Menu

PIEEJAMA MEDICĪNISKĀ KOMISIJA AUTOVADĪTĀJIEM UN IEROČU NĒSĀTĀJIEM

13.11.2022.

Ventspils poliklīnikā ir pieejama gan autovadītāju, gan ieroču nēsāšanas atļaujas medicīniskā komisija. Lai veiktu veselības pārbaudi, iepriekš jāpierakstās, sazinoties ar poliklīnikas reģistratūru.

Autovadītāju medicīniskā komisija. Tā ir kompleksa veselības pārbaude, ko veic, lai novērtētu transportlīdzekļa vadītāja veselības stāvokli un spēju vadīt transportlīdzekli. Pieejama gan pirmreizēja (tiem, kas vēlas saņemt transportlīdzekļa vadītāja kvalifikāciju), gan atkārtota (ja beidzies veselības pārbaudes izziņas termiņš), gan pirmstermiņa autovadītāju medicīniskā komisija. Pārbaudi, iepriekš pierakstoties, var veikt trešdienās, no plkst. 12.00 līdz 13.00. Atzinumu transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā ievada pārbaudes veikšanas dienā.

Ieroču nēsāšanas atļaujas medicīniskā komisija. Atzinums jāsaņem, ja ir nepieciešama ieroča iegādāšanās, ieroča glabāšanas vai ieroča nēsāšanas atļauja. Pārbaudi veic, lai izvērtētu cilvēka veselības stāvokļa atbilstību ieroču glabāšana (nēsāšanai) vai darbam ar ieročiem. Ir pieejama gan pirmreizējā, gan kārtējā veselības pārbaude cilvēkiem, kas glabā (nēsā) ieročus vai veic darbu ar tiem. Pārbaudi, iepriekš pierakstoties, var veikt trešdienās, no plkst. 12.00 līdz 13.00. Atzinumu veselības pārbaužu ieroču glabāšanas un nēsāšanas reģistrā ievada pārbaudes veikšanas dienā.

Dodoties uz veselības pārbaudi, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments – pase vai personas apliecība (eID karte).

Lielākoties veselības pārbaude kopumā aizņem aptuveni vienu stundu. Jāapmeklē neirologs, acu ārsts, psihiatrs, narkologs; ja ir medicīniskas indikācijas – arī citi speciālisti. Gan autovadītāju, gan ieroču nēsāšanas atļaujas veselības pārbaudes cena ir 28,46 eiro. Veicot abas veselības pārbaudes vienlaikus, cena ir 38,42 eiro. Lai pierakstītos veselības pārbaudei, jāsazinās ar Ventspils poliklīnikas reģistratūru, zvanot uz tālruņa numuru 63622131 vai rakstot ziņu uz e-pastu registratura@ventspilspoliklinika.lv.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!