Menu

OKTOBRIS – KRŪTS VESELĪBAS MĒNESIS

18.10.2022.

Oktobris visā pasaulē ir krūts veselības mēnesis. Mamogrāfija ir viena no efektīvākajām krūts audu izmeklēšanas metodēm krūts vēža un citu krūts slimību diagnostikā. Pašlaik Ventspils poliklīnikā izmeklējums pieejams aptuveni divu nedēļu laikā.

Uzaicinājumu veikt krūts mamogrāfiju bez maksas Veselības ministrijas Nacionālais veselības dienests (NVD) reizi divos gados izsūta sievietēm vecumā no 50 līdz 69 gadiem. Dodoties uz valsts apmaksāto pārbaudi, līdzi jāņem NVD vēstule, kas kalpo kā nosūtījums uz izmeklējumu. Uzaicinājumu uz bezmaksas izmeklējumu var izmantot divus gadus, tomēr NVD aicina pārbaudi veikt trīs mēnešu laikā pēc uzaicinājuma saņemšanas. Tāpat Ventspils poliklīnikā ar digitālo mamogrāfijas iekārtu tiek veikti diagnostiskie izmeklējumi, kad ārsts tos nozīmējis, jo radušās aizdomas par audzēju, kā arī kontroles nolūkos, ja iepriekš bijušas kādas problēmas. Vairāk informācijas par izmeklējumu tīmeļvietnes sadaļā DIGITĀLĀ MAMOGRĀFIJA.

Ventspils poliklīnikas onkoloģe ķīmijterapeite Agnese Šepte aicina sievietes rūpēties par savu veselību un izmantot NVD sūtītās uzaicinājuma vēstules. “Regulāras veselības pārbaudes ir ieguldījums veselībā, labsajūtā un labklājībā. Ar skrīninga jeb profilaktisko pārbaužu palīdzību slimību iespējams atklāt sākuma stadijā, kad pirmie simptomi vēl nav parādījušies, tādēļ pārbaudes jāveic arī tad, ja šķiet, ka ar veselību viss ir kārtībā,” akcentē A. Šepte.

Pierakstīties uz mamogrāfijas izmeklējumu iespējams, sazinoties ar Ventspils poliklīnikas reģistratūru – zvanot uz tālruņa numuru 636 22131 vai rakstot ziņu uz e-pastu registratura@ventspilspoliklinika.lv. Tāpat var pierakstīties elektroniski – portālā www.piearsta.lv. Gaidīšanas rinda uz šo izmeklējumu Ventspils poliklīnikā pašlaik ir salīdzinoši īsa, izmeklējums pieejams aptuveni divu nedēļu laikā.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!