Menu

31.01. UN 01.02. KONSULTĒS BĒRNU ALERGOLOĢE KRISTINA AMOSOVA

04.01.2022.

31. janvārī un 1. februārī Ventspils poliklīnikā pacientus pieņems bērnu alergoloģe Kristina Amosova. Ārste konsultē par visu veidu alerģijām – tostarp, ja ir aizdomas par pārtikas alerģiju, ilgstošas iesnas, hroniski gremošanas traucējumi, un citos gadījumos.

Bērnu alergoloģe K. Amosova specializējusies pārtikas un medikamentu provokācijas testu veikšanā, ikdienā konsultē pacientus ar dažādām alerģijas problēmām Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Konsultatīvajā poliklīnikā. 31. janvārī un 1. februārī ārste konsultēs pacientus Ventspils poliklīnikā. “Noskaidrosim alerģijas cēloni, piemeklēsim atbilstošu terapiju un apspriedīsim veidu, kā izvairīties no vainīgā alergēna un līdz ar to samazināt slimības simptomus,” konsultācijas saturu ieskicē bērnu alergoloģe.

Bērnu alergoloģe K. Amosova var palīdzēt, ja bērnam ir:

ilgstoši apgrūtināta elpošana caur degunu, iesnas;

acu apsārtums, asarošana, nieze, konjunktivīts;

izsitumi;

aizdomas par pārtikas alerģiju;

hroniski gremošanas traucējumi;

ilgstošs klepus, elpas trūkuma lēkmes;

aizdomas par medikamentu alerģiju;

aizdomas par insektu (kukaiņu) alerģiju.

Konsultācijas laikā nepieciešamības gadījumā iespējami arī papildu izmeklējumi, tostarp ādas alergotesti – ādas dūriena testi vai ādas proves testi, specifisku imūnglobulīnu E (IgE) noteikšana, alergēnu komponentu jeb molekulāro alergēnu diagnostika un bronhu dilatācijas jeb paplašināšanas tests. Taču, kā uzsver Amosova, nevajadzētu koncentrēties tikai uz izmeklējumiem, jo arī dialogs ar bērna vecāku sniedz ļoti daudz informācijas.

Bērnu alergoloģe 2017. gadā absolvējusi Rīgas Stradiņa universitāti, ieguvusi pediatra, bērnu alergologa sertifikātu. Regulāri papildina zināšanas un ar referātiem piedalās starptautiskās konferencēs un kongresos, veido publikācijas Latvijas medicīnas žurnālos, kā arī gatavo izglītojošus materiālus alerģisku pacientu vecākiem. Pērn pieredzi un zināšanas papildinājusi Itālijas klīnikā “Bambino Gesù”.

Ventspils poliklīnikas vadība pakalpojumam piesaistījusi valsts finansējumu, un ar ģimenes ārsta nosūtījumu bērnu alergoloģes konsultāciju poliklīnikā apmaksā valsts. Lai pierakstītos uz vizīti, jāsazinās ar Ventspils poliklīnikas reģistratūru, zvanot uz tālruņa numuru 636 22131 vai rakstot ziņu uz registratura@ventspilspoliklinika.lv.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!