Menu

ĒNU DIENĀ IEPAZINA BIOMEDICĪNAS LABORANTA UN FIZIOTERAPEITA DARBU

07.04.2022.

Šogad Ēnu dienā Ventspils poliklīnikas ikdienas darbā ieskatījās sešas skolnieces, tostarp no dažādām Ventspils pilsētas skolām un Kuldīgas. Meitenes poliklīnikā iepazina biomedicīnas laboranta un fizioterapeita darbu.

Fizioterapeite Agneta Liepājniece ar savu darba ikdienu iepazīstināja divas jaunietes – Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas 11. klases skolnieci Annu un Ventspils 2. vidusskolas 9. klases skolnieci Evniku. Annu fizioterapija interesē, jo tā ievērojami palīdzējusi uzlabot viņas māsas veselību un ikdienu. “Šī situācija parādīja man, cik svarīga ir fizioterapeita profesija, un ka šīs nodarbības var mainīt pacienta dzīvi, tāpēc jau vairākus gadus mans mērķis ir kļūt par profesionālu fizioterapeiti,” atzīst jauniete. Evnika savukārt vēl ir sev piemērotas profesijas meklējumos. Meitenei patīk anatomija, viņa interesējas par fitnesu un labprāt pavada laiku trenažieru zālē, tāpēc vēlējās ieskatīties arī fizioterapeita darba ikdienā.

Lelde no Kuldīgas Centra vidusskolas 11. klases un Nadīna no Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas 10. klases “ēnoja” poliklīnikas fizioterapeiti Jeļenu Vedeņapinu. Lelde pašlaik plāno pēc vidusskolas apgūt fizioterapeita profesiju, tāpēc vēlējās pavadīt laiku kopā ar fizioterapeiti, lai pārliecinātos par savu izvēli. Nadīna savukārt patlaban mācās vidusskolas klasē ar medicīnas un bioloģijas novirzienu tieši tādēļ, lai nākotnē kļūtu par fizioterapeiti. Jauniete pati jau ir apmeklējusi fizioterapijas nodarbības, tāpēc vēlējās gūt vēl pilnīgāku ieskatu fizioterapeita darbā.

Biomedicīnas laborantes Elīna Silajāne un Ņina Logvisa ar savu darbu poliklīnikas laboratorijā iepazīstināja Sofiju no Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas 11. klases un Evelīnu no Ventspils 4. vidusskolas 12. klases. Biomedicīnas laborants ir ārstniecības persona, kas strādā laboratorijā un pieņem analīžu jeb izmeklējamo materiālu, piedalās tā izmeklēšanā, izvērtē un dokumentē iegūtos testēšanas rezultātus. Sofija ir pārliecināta, ka savas nākotnes studijas saistīs ar veselības aprūpi vai ķīmiju. Meitene ļoti vēlējās izprast, kas un kā notiek laboratorijā. Savukārt Evelīna šogad absolvēs vidusskolu un savu nākotni vēlas saistīt ar medicīnu, tādēļ izmantoja iespēju ieskatīties biomedicīnas laboranta darbā.

Pateicamies par interesi un ceram, ka Ēnu dienā iegūtās zināšanas un iespaidi jaunietēm noderēs nākotnes profesijas izvēlē!

Neliels fotoieskats 2022. gada Ēnu dienā Ventspils poliklīnikā ievietots GALERIJĀ.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta “Junior Achievement” karjeras izglītības programma 1.–12. klašu skolēniem. Tās laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, Ēnu diena sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!