Menu

BEZ MAKSAS VESELĪBU PĀRBAUDĪJA 40 CILVĒKU

29.09.2022.

Septembrī Ventspils poliklīnikā aizvadīti bezmaksas izmeklējumi, kas norisinājās gan kā sirds un asinsvadu slimību profilakses, gan Eiropas Sporta nedēļas pasākumi. Ventspils poliklīnika bez maksas piedāvāja veikt izmeklējumus ar daudzfunkcionālo ķermeņa masas analizatoru un izmērīt asinsspiedienu.

Vispirms piecu dienu garumā izmeklējumu ar daudzfunkcionālo ķermeņa masas analizatoru varēja veikt kā vienu no sirds un asinsvadu slimību profilakses pasākumiem. Bezmaksas izmeklējumi ar iepriekšēju pierakstu norisinājās 13., 15., 16., 20. un 22. septembrī, un tos kopumā apmeklēja 33 cilvēki.

Mēneša beigās tradicionāli iesaistījāmies arī Eiropas Sporta nedēļā, vienu dienu piedāvājot veikt izmeklējumu ar daudzfunkcionālo ķermeņa masas analizatoru, bet trīs dienu garumā – izmērīt asinsspiedienu. Bezmaksas izmeklējumus ar ķermeņa masas analizatoru, iepriekš pierakstoties, varēja veikt 27. septembrī un iespēju izmantoja 7 cilvēki.

Daudzfunkcionālo ķermeņa masas analizatoru varētu dēvēt par “gudrajiem svariem”. Cilvēks uz tiem uzkāpj, un iekārta mazāk nekā pusminūtes laikā nosaka ne tikai ķermeņa masu un ķermeņa masas indeksu, bet arī vairākus citus rādītājus. Izmeklējums ir ātrs un sniedz pamata informāciju par pacienta veselības stāvokli. Tas nenosaka konkrētu diagnozi, taču parāda virzienu, kurā jāturpina pacienta izmeklēšana un ārstēšana, ja tas nepieciešams. Ikdienā izmeklējums ar ķermeņa masas analizatoru Ventspils poliklīnikā ir maksas pakalpojums. Lai to izmantotu, ģimenes ārsta nosūtījums nav nepieciešams, un pakalpojuma cena ir 7,11 eiro, savukārt izmeklējums kopā ar ārsta konsultāciju maksā 21,34 eiro.

Tāpat Eiropas Sporta nedēļas laikā trīs dienas – no 26. septembra līdz 28. septembrim – poliklīnikā varēja bez maksas izmērīt asinsspiedienu. Šo iespēju šoreiz neizmantoja neviens interesents. Cilvēkam ir svarīgi būt informētam par sava asinsspiediena līmeni, jo, ja tas ir pazemināts vai paaugstināts, iespējamas dažādas veselības problēmas.

Ventspils poliklīnika pateicas ikvienam, kurš atsaucās aicinājumam un izmantoja iespēju bez maksas pārbaudīt veselību! Ceram, ka iegūtie dati palīdzēs turpināt rūpēties par savu veselību vai mainīt ikdienas ieradumus veselības labā!

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!