Menu

AIZVADĪTI BEZMAKSAS IZMEKLĒJUMI AR ĶERMEŅA MASAS ANALIZATORU

10.05.2022.

Mēneša sākumā vairākas dienas Ventspils poliklīnikā varēja bez maksas veikt izmeklējumu ar daudzfunkcionālo ķermeņa masas analizatoru. Pakalpojumu, kas bija viens no sirds un asinsvadu slimību profilakses pasākumiem, izmantoja 31 cilvēks.

Bezmaksas izmeklējums noteiktos laikos, iepriekš pierakstoties, bija pieejams piecu dienu garumā. Interesentu bija daudz, un pierakstu laiki tika aizpildīti ļoti ātri. Pēc izmeklējuma veikšanas katrs apmeklētājs saņēma rezultātu izdruku un īsu skaidrojumu. Ventspils poliklīnika pateicas ikvienam par interesi un vēl iegūtos datus izmantot savas veselības un pašsajūtas uzlabošanai!

Ikdienā izmeklējums ar ķermeņa masas analizatoru Ventspils poliklīnikā ir maksas pakalpojums, kuru apmeklējot ģimenes ārsta nosūtījums nav nepieciešams. Iepriekš jāpierakstās, zvanot uz reģistratūras tālruņa numuru – 63622131. Izmeklējuma cena ir 7,11 eiro, bet izmeklējums kopā ar ārsta konsultāciju maksā 21,34 eiro.

Daudzfunkcionālo ķermeņa masas analizatoru varētu dēvēt par “gudrajiem svariem”. Cilvēks uz tiem uzkāpj, un iekārta nepilnas pusminūtes laikā nosaka ne tikai ķermeņa masu un ķermeņa masas indeksu, bet vairākus citus rādītājus. Tostarp ķermeņa tauku daudzumu (uzrāda arī viscerālos jeb slēptos taukus, kas uzkrājas ap iekšējiem orgāniem un ir īpaši kaitīgi organismam), ūdens daudzumu, tauku, muskuļu un kaulu masu, vielmaiņas ātrumu, kā arī organisma metabolisko jeb bioloģisko vecumu un vairākus citus organisma stāvokļa rādītājus. Izmeklējumu var veikt ne tikai veselības problēmu gadījumos, bet arī profilaktiski.

Kad ķermeņa masas analizators savu darbu veicis, medicīnas speciālists pacientam iesaka turpmāko rīcību, lai cilvēks savu veselību un fizisko formu saglabātu esošajā līmenī vai to atjaunotu. Piemēram, iesaka mainīt ēšanas paradumus, veikt konkrētas fiziskās aktivitātes. Savukārt pacientiem, kuriem izmeklējums ar ķermeņa masas analizatoru radījis aizdomas par kādām veselības problēmām, tiek nozīmēta padziļināta izmeklēšana.

Izmeklējums ar ķermeņa masas analizatoru ir ātrs un sniedz pamata informāciju par pacienta veselības stāvokli. Tas nenosaka konkrētu diagnozi, taču parāda virzienu, kurā jāturpina pacienta izmeklēšana un ārstēšana, ja tas nepieciešams.

Maija sākumā organizētie bezmaksas izmeklējumi finansēti Eiropas Savienības fonda projekta Nr. 9.2.4.2./16/I/103 “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Ventspilī” ietvaros.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!