Menu

3. OKTOBRĪ KONSULTĒS NEIROĶIRURGS ANDRIUS ANUŽIS

14.09.2022.

Ventspils poliklīnikā reizi mēnesī pacientus konsultē neiroķirurgs Andrius Anužis. Nākamā pieņemšanas reize paredzēta 3. oktobrī. Lai pierakstītos, jāsazinās ar poliklīnikas reģistratūru, zvanot uz tālruņa numuru 63622131.

Neiroķirurģija ir specializēta ķirurģijas nozare, kas iekļauj galvas smadzeņu, mugurkaula un muguras smadzeņu un perifēro nervu ķirurģiju. Taču, kā uzsver A. Anužis, viņa specialitāte paredz ne tikai operāciju veikšanu, bet arī pacienta problēmas diagnosticēšanu, ārstēšanas plāna izveidi un dinamisko novērošanu. Ārsts konsultē dažādu slimību gadījumos, bet visbiežāk tās ir mugurkaula problēmas – diska trūces vai stenozes gan kakla, gan jostas daļā. Tāpat tiek ārstētas perifēro nervu problēmas, kas ir biežākie roku pirkstu tirpšanas cēloņi – karpālā kanāla un kubitālā tuneļa sindroms.

Neiroķirurgs konsultē pieaugušos un veic ārstēšanu, tostarp operācijas, šādās jomās:

  • galvaskausa un galvas smadzeņu audzēji;
  • spinālā patoloģija – kakla un jostas disku trūces, stenoze, sinoviālās cistas, infekcijas, audzēji un osteoporotiskie lūzumi;
  • muguras sāpes (veic blokādes ar rentgenu);
  • perifēro nervu patoloģija – karpālā kanāla, kubitālā tuneļa un peroneālā tuneļa sindromi, nervu audzēji;
  • hidrocefālija, arahnoidālās cistas, idiopātiskā intrakraniālā hipertensija;
  • galvas smadzeņu traumas un to komplikācijas;
  • galvas smadzeņu infekcijas;
  • u.c.

Ārsts uzsver, ka konsultācija pie neiroķirurga nenozīmē tūlītēju ķirurģisku iejaukšanos. Katra pacienta gadījums tiek izvērtēts individuāli, un ārstēšanas plāns, ņemot vērā gan pacienta simptomātiku, gan izmeklējumu rezultātus, var ietvert gan medikamentozu terapiju, gan invazīvu atsāpināšanu, tostarp blokādes veikšanu, gan arī fizioterapijas nodarbības.

A. Anužis 2006. gadā Viļņas Universitātē, Lietuvā ieguvis ārsta grādu, bet 2013. gadā turpat beidzis rezidentūru, iegūstot speciālista grādu neiroķirurģijā. Pieredzi guvis, strādājot Lietuvā, kā arī Lielbritānija. 2016. gadā stažējies Montpellier slimnīcā Francijā. 2020. gadā specializējies neiroķirurģiskajā onkoloģijā Kolorado Universitātes slimnīcā, ASV. Pašlaik paralēli strādā arī AS “Veselības centru apvienība”, plaša profila ķirurģiskajā klīnikā “AIWA Clinic” un “Kardiolitas klīnikā”, kas atrodas Šauļos, Lietuvā.

Neiroķirurgs A. Anužis Ventspils poliklīnikā pacientus konsultē reizi mēnesī – pirmdienās. Speciālista konsultācija ir maksas pakalpojums. Lai pierakstītos, jāsazinās ar poliklīnikas reģistratūru, zvanot uz tālruņa numuru 636 22131 vai rakstot ziņu uz e-pastu registratura@ventspilspoliklinika.lv.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!