Menu

28.01. KONSULTĒS TEHNISKAIS ORTOPĒDS ROBERTS HRAPUNOVS

11.01.2022.

Piektdien, 28. janvārī, izbraukuma konsultācijas Ventspils poliklīnikā sniegs SIA “Tehniskā ortopēdija” speciālists Roberts Hrapunovs. Lai pierakstītos uz konsultāciju Ventspils poliklīnikā, jāsazinās ar SIA “Tehniskā ortopēdija”.

Tehniskā ortopēdija ir konservatīva ārstēšanas metode – problēmu risināšanai tiek piemeklēti atbilstoši palīglīdzekļi, tādējādi uzlabojot pacienta dzīves kvalitāti. Mūsdienās pastāv progresīvas diagnostikas metodes. Izbraukuma konsultācijās Ventspils poliklīnikā pieejama dinamiskā podometrija, pēc kuras datiem iespējams izgatavot individuālas ortopēdiskās zolītes. Lai zolītes precīzi veiktu pēdas atslogošanu, tiek veikti arī 3D mērījumi. „Tehniskā ortopēdija” veic pilnu CAD-CAM jeb “kompjuterizēts dizains – kompjuterizēta ražošana” tehnoloģisko procesu, kas iekļauj digitālus mērījumus, zolīšu modelēšanu īpašā programmā, kā arī to frēzēšanu un pielāgošanu pacienta apaviem. Tiek piedāvāti arī tehniskie palīglīdzekļi, piemēram, korsetes, locītavu fiksatori un citas mīkstās un cietās ortozes. Pieejamas arī konsultācijas par ekstremitāšu protezēšanu un ortozēšanu, tostarp palīglīdzekļu pasūtīšanu, pielaikošanu un izsniegšanu – arī par valsts budžeta finansējumu.

Ar dinamiskās podometrijas palīdzību veic pēdas digitālu analīzi, tādējādi nosakot noslogojumu pēdas atbalsta virsmā. Ir svarīgi, lai slodzes sadalījums pēdās būtu optimāls, jo neatbilstoša slodze rada deformācijas. Tehniskā ortopēdija palīdz ne tikai gadījumos, kad nepieciešams atslogot traumētu ķermeņa daļu, ietverot to tehniskajā palīglīdzeklī, bet arī gadījumos, kad ķermeņa “veselā” puse tādēļ tiek pārslogota. Mēdz būt arī iedzimtas veselības problēmas un tādas, kas attīstās, bērnam augot. Vecākiem vajadzētu pievērst uzmanību, tikko pamanāmas kādas izmaiņas bērna gaitā, stājā un kustībās.

Tehniskā ortopēda konsultācija Ventspils poliklīnikā ir maksas pakalpojums, un tā cena ir 25 eiro bērniem un 35 eiro pieaugušajiem. Iegūt vairāk informācijas un pierakstīties uz vizīti Ventspils poliklīnikā iespējams, sazinoties ar SIA “Tehniskā ortopēdija”: zvanot uz tālruņa numuru 23378456 vai 27767171. Papildu informācija pieejama tīmekļvietnē www.ortopedija.lv.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!