Menu

30.11. KONSULTĒS UROLOGS CAREVS

09.11.2021.

Otrdien, 30. novembrī, Ventspils poliklīnikā pacientus konsultēs Liepājas reģionālās slimnīcas Kurzemes Uroloģijas centra urologs Igors Carevs. Ārsts pacientus Ventspils poliklīnikā pieņem reizi mēnesī – otrdienās.

Urologs I. Carevs aicina pacientus rūpēties par savu veselību, jo arī uroloģijā ir ļoti svarīgi problēmu atklāt laikus. “Bieži vien pacients atnāk pie mums uz konsultāciju un mēs kaut ko konstatējam, kaut viņam nekādu problēmu un sūdzību nav. Līdz ar to šāda proaktīva rīcība un savlaicīga došanās pie ģimenes ārsta, kaut vai nododot standarta analīzes, ir ļoti svarīga šajā situācijā,” uzsver ārsts.

Tāpat speciālists aicina novērtēt mūsdienu medicīnu un nepakļauties stereotipiem un mītiem. Viens no stereotipiem, ko ārsts novērojis – cilvēki uzskata, ka lielākā daļa uroloģisku saslimšanu nav izārstējamas, un līdz ar to pie ārsta doties nav nozīmes. “Tas absolūti nav korekti – mūsdienu medicīna ir spējīga absolūtajā vairumā gadījumu ļoti efektīvi cīnīties ar ļoti daudzām slimībām, arī smagām saslimšanām, piemēram, onkoloģiskiem gadījumiem,” šo mītu atspēko I. Carevs.

Ārsts norāda, ka vīriešiem, kuri ir jaunāki par 45 gadiem, urologa konsultācija nepieciešama tikai tad, ja ir kādas sūdzības vai izmaiņas analīžu rezultātos. Savukārt vīriešiem pēc 45 gadu vecuma viņš iesaka negaidīt, kad parādīsies sūdzības, bet gan biežāk pārbaudīt savu veselību – šajā vecumā uz profilaktisku vizīti pie urologa vajadzētu doties reizi gadā. Sievietēm šāds speciālists jāapmeklē tikai tad, ja parādījušās kādas sūdzības.

Urologs ir ārsts, kurš specializējas plaša spektra urīnizvadsistēmas un reproduktīvās sistēmas slimību diagnostikā un ārstēšanā. Urologs ārstē gan onkoloģiskas saslimšanas (piemēram, nieru, prostatas un urīnpūšļa vēzi), gan neonkoloģiskas saslimšanas (piemēram, hronisku un akūtu nieru mazspēju, nierakmeņus un urīnceļu akmeņus, nieru iekaisumu un citas slimības). Par to, ka cilvēkam jāapmeklē šāds speciālists, var liecināt tādas sūdzības kā dažādu veidu izmaiņas urinācijā, sāpes un diskomforts.

Urologa konsultācija Ventspils poliklīnikā ir maksas pakalpojums, un tā cena ir 23 eiro. Pierakstīties uz vizīti pie speciālista iespējams, sazinoties ar Ventspils poliklīnikas reģistratūru – zvanot uz tālruņa numuru 63622131 vai rakstot ziņu uz e-pastu registratura@ventspilspoliklinika.lv.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!