Menu

27.01. KONSULTĒS PROKTOLOGS MARTINSONS

09.12.2021.

Ventspils poliklīnika arī nākamgad sadarbosies ar Lāzermedicīnas klīniku, nodrošinot ventspilniekiem iespēju proktologa konsultāciju saņemt savā pilsētā. Ceturtdien, 27. janvārī, poliklīnikā pacientus konsultēs Lāzermedicīnas klīnikas Proktoloģijas nodaļas vadītājs, ķirurgs proktologs Aigars Martinsons.

Proktologs ir ārsts, kurš ārstē taisnās zarnas slimības. Nosaukums veidots no vārda “proktus”, kas grieķu valodā nozīmē “taisnā zarna”, skaidro proktologs A. Martinsons. Ārsts stāsta, ka “Covid-19” izraisītās pandēmijas, tostarp mājsēdes, ietekmē cilvēki mēdz atlikt ne tikai dažādas aktivitātes, bet arī ārsta apmeklējumu un dažādas saslimšanas šajā laikā progresē. Tā dēļ arvien biežāk nākas ar pacientiem runāt par operāciju nepieciešamību. Ārsts uzsver, ka ir ļoti svarīgi laikus noskaidrot sūdzību iemeslu. Ja pacients šajā laikā to nevēlas aktīvu ārstēšanu, ārsts ieteiks kā rīkoties, tostarp – ievērot noteiktu diētu. “No kā es ļoti vēlētos pacientus atturēt – bez konsultācijas ar ārstu nelietot aptiekās nopērkamus medikamentus lielās devās,” norāda proktologs, piebilstot, ka vieni un tie paši simptomi var būt salīdzinoši nevainīgām kaitēm, kuras pacients varētu atļauties arī ārstēt pats, bet tik pat labi tie var liecināt par nopietnām saslimšanām, piemēram, par vēzi vai par kādām citām aktīvi ārstējamām kaitēm.

Proktoloģija ir medicīnas nozare, kas pēta taisnās zarnas un citu resnās zarnas daļu slimības. Proktologs ir ķirurgs, kas pamatā nodarbojas ar taisnās zarnas slimību ārstēšanu. Ja pacientam ir jebkāda veida sūdzības par diskomfortu anālās zonas rajonā (tostarp hemoroīdi, nieze un asiņošana), jāapmeklē proktologs.

Medicīnas doktora, proktologa A. Martinsona konsultācija Ventspils poliklīnikā ir maksas pakalpojums, un tā cena ir 50 eiro. Cenā iekļauta ārsta konsultācija, proktoloģiska izmeklēšana jeb proktoskopija, kā arī ārstēšanas plāna izveide. Noformējot klīnikas Privilēģiju karti (to bez maksas var izdarīt klīnikas tīmekļa vietnē http://www.lazermedicinasklinika.lv/, bet pašu karti saņemt – pa pastu), konsultācija maksās 45 eiro.

Lāzermedicīnas klīnika katru gadu konsultē vairāk nekā četrus tūkstošus pirmreizējo pacientu un veic vairāk nekā 950 proktoloģisko lāzeroperāciju. Tā ir vienīgā klīnika Latvijā ar astoņu gadu pieredzi lāzerproktoloģijā.

Lai pierakstītos uz proktologa A. Martinsona konsultāciju Ventspils poliklīnikā, jāsazinās ar Lāzermedicīnas klīniku, zvanot uz tālruņa numuru 67374747. Pieteikties iespējams arī tiešsaistē: https://lazermedicinasklinika.lv/lv/izbraukumu-konsultacijas/Ventspils.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!