Menu

AUTOMAŠĪNU STĀVLAUKUMĀ IERĪKOTA VIDEONOVĒROŠANA

22.09.2023.

Lai novērstu pretlikumīgas darbības, tostarp sveša īpašuma bojāšanu, pēcāk pametot notikuma vietu, Ventspils poliklīnikas automašīnu stāvlaukumā ierīkota videonovērošana.

Videonovērošanas mērķis ir nodrošināt tiesisko interešu aizsardzību, tostarp aizsargāt īpašumu un novērst pretlikumīgas darbības. Viens no iemesliem ir samērā bieži ceļu satiksmes negadījumi, kuros vainīgās personas pamet notikuma vietu. Videonovērošana tiek veikta, kad kameru sensori konstatē kustības jebkurā diennakts stundā.

Automašīnu stāvlaukums paredzēts tikai poliklīnikas apmeklētājiem. Tajā ierīkotas arī autostāvvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kā arī ģimenes autostāvvieta. Iebraukšana stāvlaukumā ir bezmaksas, un pieļaujamais automašīnas stāvēšanas ilgums ir 1,5 stunda. Novietojot automašīnu, aiz tās priekšējā vējstikla jābūt informācijai par novietošanas laiku. Informāciju var norādīt, gan paņemot čeku automātos, kas izvietoti divās vietās stāvlaukumā, gan izmantojot īpaši šim mērķim paredzētos autostāvvietu pulksteņus.

Poliklīnikas automašīnu stāvlaukumā ir jāievēro Ceļu satiksmes noteikumi. Par transportlīdzekļu neatļautu novietošanu un pieļaujamā stāvēšanas laika neievērošanu tiek piemērots sods, atbilstoši Administratīvo pārkāpumu kodeksam.

Ventspils poliklīnikas Videonovērošanas politika apskatāma tīmekļvietnes sadaļā PRIVĀTUMA POLITIKA.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!