Menu

PIEDĀVĀJAM ĒNOT BIOMEDICĪNAS LABORANTU UN FIZIOTERAPEITU!

08.03.2023.

5. aprīlī Latvijā norisināsies ikgadējā Ēnu diena. Ventspils poliklīnika šogad skolēniem piedāvā ēnot laboratorijā un ārstnieciskās vingrošanas zālē jeb iepazīt biomedicīnas laboranta un fizioterapeita darbu.

Ēnu dienā Ventspils poliklīnikā skolēni varēs gan sekot līdzi biomedicīnas laboranta un fizioterapeita darbam, gan uzdot speciālistiem savus jautājumus.

Fizioterapija ir ārstniecības metode, kas palīdz kustību un stājas saglabāšanai un atjaunošanai, atvieglo sāpes un hronisku slimību gaitu. Ventspils poliklīnikā izveidotas divas fizioterapijas zāles, kurās ne tikai norisinās ārstnieciskā vingrošana, bet arī pieejama krioterapija jeb aukstuma terapija, slinga jeb saišu terapija un kinezioloģiskā teipošana. Abas vingrošanas zāles ir mūsdienīgi aprīkotas, tostarp otrā stāva zālē ir speciāls skrejceļš ar trīspakāpju aizsardzību.

Savukārt biomedicīnas laborants ir ārstniecības persona, kas strādā laboratorijā un pieņem analīžu jeb izmeklējamo materiālu, piedalās tā izmeklēšanā, izvērtē un dokumentē iegūtos testēšanas rezultātus. Ventspils poliklīnikas laboratorijā pieejams plašs analīžu klāsts, tostarp hematoloģiskās, mikrobioloģiskās un bioķīmiskās analīzes, kā arī klīniskie un citoloģiskie izmeklējumi. Veicot šīs analīzes poliklīnikas laboratorijā, to rezultāti ir zināmi jau pēcpusdienā. Tās analīzes, ko poliklīnikas laboratorijā neveic, tiek veiktas, sadarbojoties ar citām laboratorijām.

Lai ēnotu Ventspils poliklīnikas fizioterapeitu vai biomedicīnas laborantu, jāpiesakās Ēnu dienas tīmekļvietnē www.enudiena.lv. Pieteikšanās vakancēm norit kopš 7. marta un turpināsies līdz 31. martam. Tā organizēta trīs kārtās, un pēc katras kārtas Ēnu devēji trīs dienu laikā apstiprinās vai noraidīs pieteikumus. Savukārt 31. martā skolēni varēs pieteikties atlikušajām vakancēm pie tiem ēnu devējiem, kas izteikuši vēlmi uzņemt skolēnus, kas nevienā no trim pieteikšanās kārtām nav izvēlēti.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta “Junior Achievement” karjeras izglītības programma 1.–12. klašu skolēniem. Tās laikā skolēni apmeklē kādu no darba vietām un 4–6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, Ēnu diena sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!