Menu

PACIENTUS PIEŅEM MASIERIS DENISS ČEBANOVS

09.03.2023.

Ventspils poliklīnikas speciālistu komandai pievienojies masieris Deniss Čebanovs. Viņš atzīst, ka masierim jāprot atrast pieeju katram pacientam, un jābūt gatavam arvien apgūt ko jaunu.

D. Čebanovs ilgu laiku darbojies pavisam citā jomā – bijis vadītājs starptautiskā organizācijā. Taču tad pienācis brīdis, kad viņš apdomājis savu dzīvi un sapratis, ka vēlas ko mainīt. “Ideja apgūt masāžu radās, jo ilgstoši nodarbojos ar sportu. Pašam ir bijis daudz traumu un problēmu, tas arī mudināja kļūt par speciālistu, kas varētu palīdzēt cilvēkiem šādos gadījumos,” stāsta masieris.

2022. gada jūnijā viņš absolvējis Rīgas Stradiņa universitātes Liepājas filiāli, pabeidzot studiju programmu “Ārstnieciskā masāža”. Studijas prasījušas daudz resursu, taču Deniss uzskata – ja cilvēkam ir mērķis, viņš var sasniegt visu, ko vēlas. Jau pavisam drīz – jūlijā – masieris pieņēma savus pirmos pacientus Ventspils poliklīnikā. “Šeit ir ļoti mierīgi, kolēģi ir ļoti labvēlīgi. Mana tuvākā kolēģe Sandra Koha ir ļoti pieredzējusi masiere, ar kuru ir vērtīgi apspriesties,” iejušanos poliklīnikas kolektīvā komentē speciālists.

D. Čebanovs ir ventspilnieks un atzīst, ka nekur citur dzīvot un strādāt neplāno. Iepriekš viņa darbs paredzējis braukāšanu pa dažādām valstīm, bet tagad viņš nolēmis palikt Ventspilī. “Man patīk šeit dzīvot. Šeit ir manas mājas, šeit ir mana ģimene un draugi. Dzīvot laimīgi un mierā, tas man šķiet daudz svarīgāk, nekā censties nopelnīt pēc iespējas vairāk,” uzskatos dalās masieris.

Biežākās problēmas, ar kurām cilvēki vēršas pēc palīdzības pie masiera, ir muguras sāpes. “Cilvēki bieži vien sāk domāt par savu veselību tad, kad jau ir kādas sūdzības. Ieteiktu tomēr par sevi rūpēties arī profilaktiski, tostarp nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm un regulāri pārbaudīt savu veselību kopumā,” norāda masieris. Viņš akcentē, ka masāžas jomā ir ļoti svarīgi atrast individuālu pieeju katram pacientam, jo katrs ierodas ar savu raksturu, savu noskaņojumu. “Ja pacients vēlas, varam aprunāties, bet, ja viņam ir vēlme vienkārši atpūsties klusumā, es to respektēju,” uzsver masieris. Viņš pašlaik pieņem bērnus no sešu gadu vecuma un pieaugušos, taču ir apņēmības pilns paplašināt zināšanas, lai varētu pieņemt arī jaunākus pacientus. Viņaprāt, masāža ir viena no jomām, kurā nemitīgi var un ir nepieciešams apgūt ko jaunu.

Ventspils poliklīnikā pieejama ārstnieciskā masāža, kuras pamatā ir klasiskās masāžas metodes. Masāža ir noderīga daudzu slimību profilaksē un ārstēšanā, tā iedarbojas gan atsevišķi uz noteiktām organisma sistēmām, gan uz visu ķermeni kopumā. Masāža uzlabo nervu sistēmas darbību un ādas apasiņošanu, tāpat tiek atslābināti pārslogoti muskuļi, mazinās sāpes un uzlabojas šūnu vielmaiņas process.

Pavisam poliklīnikā patlaban strādā trīs sertificēti masieri – arī Sandra Koha un Ringolds Ozoliņš. Pieejama masāža gan pieaugušajiem, gan bērniem no viena mēneša vecuma. Piedāvājam dažādu ķermeņa daļu masāžu – visus piedāvātos masāžas veidus un to cenas var apskatīt poliklīnikas tīmekļvietnes sadaļā CENRĀDIS.

Lai apmeklētu masāžu, nepieciešams ģimenes ārsta vai rehabilitologa nosūtījums. Noteiktu diagnožu gadījumos un ar ārsta nosūtījumu bērniem pienākas valsts apmaksātas masāžas. Viens masāžas kurss paredz vidēji desmit apmeklējumus.

Ventspils poliklīnika sadarbojas ar lielāko daļu veselības apdrošināšanas kompāniju, un masāžas pakalpojuma apmaksa ērti iespējama, tiešsaistē izmantojot apdrošināšanas polisi. Pieteikties masāžai iespējams, sazinoties ar Ventspils poliklīnikas reģistratūru – zvanot uz tālruņa numuru 63622131 vai rakstot ziņu uz e-pasta adresi registratura@ventspilspoliklinika.lv.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!