Menu

PIEŅEMŠANU ATSĀKUSI BĒRNU PNEIMONOLOĢE LĪGA BERĶE

19.05.2023.

Pēc ilgākā pārtraukuma, kas aizvadīts, gūstot profesionālo pieredzi Parīzē, pacientu pieņemšanu Ventspils poliklīnikā atsākusi bērnu pneimonoloģe Līga Berķe. Pašlaik iespējams pieteikties konsultācijām 1. un 2. jūnijā.

Bērnu pneimonoloģe pieņem bērnus ar elpceļu alerģisku saslimšanu simptomiem, kā arī veic spirogrammu jeb grafisku elpošanas kustību pierakstu. Specializējusies jautājumos par elpošanas traucējumiem miegā.

Ārste norāda, ka būtiski, lai uz konsultāciju kopā ar bērnu nāktu cilvēks, kurš ir vislabāk informēts par bērna veselības stāvokli, izmeklējumu vēsturi, kā arī var dalīties ikdienas novērojumos. Konsultācija ir daudz vērtīgāka, ja ārstam ir iespēja ne tikai uzklausīt vecāka stāstījumu par to, kādi speciālisti iepriekš apmeklēti un kādas pārbaudes veiktas, bet arī ieskatīties iepriekš veikto izmeklējumu izrakstos.

Bērnu pneimonolga specialitāti L. Berķe ieguvusi, 2016. gadā absolvējot Rīgas Stradiņa universitāti. Praktizējusies Londonā un Zviedrijā. Kā pediatre un bērnu pneimonoloģe kopumā 15 gadus strādājusi Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, Rīgā. Pēdējo gadu laikā guvusi pieredzi Parīzē, Francijā – iepriekš strādājusi Nekēra slimnīcā (Hôpital Necker), bet pašlaik kā bērnu pneimonoloģe turpina darboties Antuāna Beklēra slimnīcā (Hôpital Antoine-Béclère). Paralēli ārste arī strādā attālinātajā ārstniecības klīnikā “Medon”, Rīgā. Prasmes un zināšanas regulāri papildina starptautiskās pneimonoloģijas nozares konferencēs un semināros. Kā apakšpētniece piedalījusies starptautiskos astmas un bronholīta pētījumos.

Ar ģimenes ārsta nosūtījumu bērnu pneimonoloģes konsultācija Ventspils poliklīnikā ir valsts apmaksāta. Lai pieteiktos konsultācijai, jāsazinās ar Ventspils poliklīnikas reģistratūru, zvanot uz tālruņa numuru 63622131 vai rakstot ziņu uz e-pasta adresi registratura@ventspilspoliklinika.lv.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!