Menu

NOTIKS BĒRNU ALERGOLOĢES SEMINĀRS VECĀKIEM

26.09.2023.

Vai izsitumi uz ādas vienmēr liecina par alerģiju? Kā tos atšķirt? Ko darīt un kā palīdzēt bērnam? Rast atbildes uz šiem un citiem jautājumiem būs iespējams bērnu alergoloģes Kristinas Amosovas seminārā bērnu vecākiem, kas 23. oktobrī norisināsies Ventspils poliklīnikā. Pašlaik vēl var pagūt pieteikties!

Seminārā “Par ko mums stāsta izsitumi?” bērnu alergoloģe vienkāršā valodā un ar vizuāliem materiāliem pastāstīs par bērnu vecumā tik bieži sastopamu parādību – dažādiem izsitumiem. “Uzreiz ar prieku vēlos uzsvērt, ka izsitumiem vairākumā gadījumu nav saistības ar alerģiju,” akcentē ārste, piebilstot, ka šī tikšanās reize ir paredzēta, lai ieviestu lielāku skaidrību, kad jāvēršas pie bērnu alergologa, kādus kontroljautājumus nepieciešams sev uzdot un kā sagatavoties vizītei pie ārsta. “Bieži vien vizītē nav pietiekami daudz laika, lai es detalizēti pastāstītu par attiecīgo tēmu, tāpēc šajā reizē sniegšu informāciju par biežākajiem izsitumu veidiem no alergologa skatpunkta.  Noteikti arī par atopisko dermatītu, jo tas ir ļoti aktuāls!” uzsver bērnu alergoloģe.

Seminārs norisināsies pirmdien, 23. oktobrī, plkst. 18.00, Ventspils poliklīnikas 3. stāva konferenču zālē. Dalība seminārā ir bez maksas, taču, ņemot vērā, ka vietu skaits ir ierobežots, nepieciešams iepriekš pieteikties. To var izdarīt, rakstot ziņu uz e-pasta adresi megija.zeimunde@ventspilspoliklinika.lv.

Bērnu alergoloģe K. Amosova ikdienā strādā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Reizi mēnesī vai biežāk, izvērtējot pieprasījumu, pieņem pacientus arī Ventspils poliklīnikā. Ārste 2017. gadā absolvējusi Rīgas Stradiņa universitāti, ieguvusi pediatra, bērnu alergologa sertifikātu. Regulāri papildina zināšanas un ar referātiem piedalās starptautiskās konferencēs un kongresos, veido publikācijas Latvijas medicīnas žurnālos, kā arī gatavo izglītojošus materiālus alerģisku pacientu vecākiem.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!