Menu

MASIERE ELĪNA FIŠERE ATSĀKUSI PACIENTU PIEŅEMŠANU

26.10.2023.

Vienā no Ventspils poliklīnikas masāžas kabinetiem atkal var sastapt masieri Elīnu Fišeri, kura septembra beigās pēc neilga pārtraukuma atsākusi pacientu pieņemšanu.

“Man vienmēr ir paticis kontakts ar cilvēkiem, un vienmēr esmu uzskatījusi, ka cilvēks cilvēkam ir nepieciešams,” tā par profesijas izvēli saka masiere Elīna, kura masāžu praktizē septiņus gadus. Viņasprāt, masāža nav tikai fizisks process, bet cita starpā arī emocijas un pieskāriens, kas ikdienā nepieciešams ikvienam.

“Mēs dzīvojam tādā ļoti straujā laikmetā, kad mums īsti nav laika pārstrādāt sevī daudzas emocijas un stresu. Un tas viss “nosēžas” mūsu muskuļos, mūsu ķermenī, un mūsu ķermenis par to “stāsta””, pārliecināta ir Elīna.

Masiere arī akcentē, ka masāža ir ļoti iedarbīgs līdzeklis dažādu problēmu risināšanā, taču rezultātu lielā mērā ietekmē pacienta līdzestība. Tostarp, piemēram, vingrinājumu veikšana mājās vai sporta zālē, baseina apmeklējums un citas veselību veicinošas aktivitātes, kuras konkrētos gadījumos masiere saviem pacientiem iesaka.

Biežākā problēma, ar kuru pie masieres vēršas pacienti, ir muguras sāpes. Turklāt sāpes laikus nerisinot, tās var izstaroties arī uz kājām un citām ķermeņa daļām. “Ir jāgrib mainīt ikdienu un sākt sevi mīlēt. Tās ir rūpes par sevi, par savu ķermeni, kurš ikdienā “nes” tik daudz,” aicina masiere. Par savu ķermeni Elīna rūpējas dažādi, tostarp atvēlot laiku sportiskām aktivitātēm bez kurām nespēj iztēloties savu ikdienu un kuras iesaka arī saviem pacientiem.

Ventspils poliklīnikā pieejama ārstnieciskā masāža, kuras pamatā ir klasiskās masāžas metodes. Masāža ir noderīga daudzu slimību profilaksē un ārstēšanā, tā iedarbojas gan atsevišķi uz noteiktām organisma sistēmām, gan uz visu ķermeni kopumā. Masāža uzlabo nervu sistēmas darbību un ādas apasiņošanu, tāpat tiek atslābināti pārslogoti muskuļi, mazinās sāpes un uzlabojas šūnu vielmaiņas process.

Pavisam poliklīnikā patlaban strādā trīs sertificēti masieri – arī Sandra Koha un Deniss Čebanovs. Pieejama masāža gan pieaugušajiem, gan bērniem no viena mēneša vecuma.

Lai apmeklētu masāžu, nepieciešams ģimenes ārsta vai rehabilitologa nosūtījums. Noteiktu diagnožu gadījumos un ar ārsta nosūtījumu bērniem pienākas valsts apmaksātas masāžas. Viens masāžas kurss iekļauj vidēji desmit apmeklējumus.

Ventspils poliklīnika sadarbojas ar lielāko daļu veselības apdrošināšanas kompāniju, un masāžas pakalpojuma apmaksa ērti iespējama, tiešsaistē izmantojot apdrošināšanas polisi.

Pieteikties masāžai iespējams, sazinoties ar poliklīnikas reģistratūru – zvanot uz tālruņa numuru 63622131 vai rakstot ziņu uz e-pasta adresi registratura@ventspilspoliklinika.lv.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!