Menu

KOLEKTĪVAM PIEVIENOJUSIES FIZIOTERAPEITE LAURA KUPČA

28.08.2023.

Ventspils poliklīnikas speciālistu komandai pievienojusies fizioterapeite Laura Kupča. Viņasprāt, strādājot ar pacientu, ir būtiski ne tikai palīdzēt atveseļoties un uzlabot fizisko formu, bet arī iemācīt izprast savu ķermeni.

“Mans lielākais izaicinājums darbā ir palīdzēt pacientam ātrāk atveseļoties, uzlabot pašsajūtu, un pats galvenais – iemācīt izprast savu ķermeni un knifus, kā palīdzēt pašam sev,” tā par savu profesiju saka Laura, piebilstot, ka darbs ir interesants un radošs, jo katrs pacients un viņa situācija ir individuāla. Fizioterapeite pieņem bērnus no trīs gadu vecuma un pieaugušos. Viņa strādā gan ar pacientiem, kurus skārušas muguras sāpes, gan ar stājas koriģēšanu, kas biežāk skar bērnus un jauniešus.  Tāpat darbojas ar pēctraumu rehabilitāciju, kā arī uzlabo dzīves kvalitāti pacientiem, kuri ir saskārušies ar žokļa locītavas problēmām un to izraisītām sekām (tostarp zobu griešanu naktī, krakšķēšanu žokļa kustību laikā, sāpēm deniņu, ausu, žokļa apvidū u.c.). Konsultē arī grūtnieces un jaunās māmiņas, tostarp sniedzot hendlinga apmācību – praktiski parādot, kā bērniņu pareizi velt, celt, turēt, nēsāt un aprūpēt.

L. Kupča absolvējusi Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Rehabilitācijas fakultāti, iegūstot bakalaura grādu veselības aprūpē un fizioterapeita kvalifikāciju. Regulāri pilnveidojusi savas zināšanas, apmeklējot dažādus kursus un seminārus, tostarp apguvusi kinezioloģisko teipošanu, Pilates metodes pamatus, manuālo terapiju, kā arī Londonā apmeklējusi kursus par žokļa locītavas traucējumiem un to koriģēšanu. Studiju laikā kā fizioterapeita asistente darbojusies Raivja Aršauska veselības centrā, vēlāk jau kā fizioterapeite strādājusi rehabilitācijas centrā “Baltijas fizioterapija” un fizioterapijas centrā “Veselības Vēstniecība”.

Lauras ceļš uz profesiju, kas saistīta ar kustību, bijis nojaušams jau bērnībā. Viņa bijusi gana kustīgs un enerģisks bērns, jau kopš divarpus gadu vecuma nodarbojusies ar sporta vingrošanu. Vēlāk, pusaudžu gados, intereses mainījušās un meitene pievērsusies daiļslidošanai, cita starpā izveidojot sinhronās daiļslidošanas komandu un pārstāvot Latviju pasaules čempionātā. Ņemot vērā sporta veida maiņu un tā specifiku, Laura saskārusies ar muguras sāpēm un vērsusies pēc fizioterapeita palīdzības. Tieši šis rehabilitācijas process 16 gadu vecumā licis saprast, ka fizioterapeits būs viņas nākotnes profesija. Uzsākot studijas RSU, meklējusi veidu, kā izkustēties un veselīgi atgūties no mācībām, un pievienojusies sava tēva izveidotajam Ventspils virves vilkšanas klubam “Velkonis”, arī ar šo sporta veidu tiekot līdz dalībai pasaules čempionātā.

“Būt kustībā!” ir fizioterapeites dzīves moto. Patlaban viņa brīvajā laikā apmeklē svaru zāli, dodas garākos izbraucienos ar velosipēdu vai pastaigā gar jūru. Ja gribas mazliet atpūsties, labprāt gatavo ēdienu. “Tā ir vislabākā meditācija! Un žokļa kustības taču arī ir daļa no ķermeņa izkustēšanās!” smejas Laura.

Ventspils poliklīnikā izveidotas divas fizioterapijas zāles, kurās ne tikai norisinās ārstnieciskā vingrošana, bet arī pieejama krioterapija jeb aukstuma terapija, slinga jeb elastīgo saišu terapija un kinezioloģiskā teipošana. Abas fizioterapijas zāles ir mūsdienīgi aprīkotas, tostarp otrā stāva zālē ir speciāls skrejceļš ar trīspakāpju aizsardzību. Pašlaik Ventspils poliklīnikā strādā pavisam četri fizioterapeiti – arī Agneta Liepājniece, Jeļena Vedeņapina un Kristaps Gražinskis.

Lai pieteiktos fizioterapeita apmeklējumam, jāsazinās ar poliklīnikas reģistratūru, zvanot uz tālruņa numuru 63622131 vai rakstot ziņu uz e-pasta adresi registratura@ventspilspoliklinika.lv. Ir nepieciešams ārsta nosūtījums.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!