Menu

IESPĒJAMS VAKCINĒTIES PRET GRIPU

07.12.2023.

Ventspils poliklīnikas procedūru kabinetā iespējams vakcinēties pret gripu. Lai saņemtu vakcīnu, nepieciešams iepriekš pieteikties.

Gripas vīrusa mainības dēļ vakcīnu izstrādā katru gadu no jauna, līdz ar to arī vakcinēties nepieciešams katru gadu. Ventspils poliklīnikā ir pieejamas divu veidu vakcīnas – “Fluarix”, kuras cena ir 14.00 eiro un “Vaxgip”, kuras cena ir 16.50 eiro.

Pēc vakcīnas saņemšanas dūriena vietā iespējams neliels apsārtums un pietūkums. Imunitāte izveidojas 14 dienu laikā. 80% vakcinēto cilvēku ar gripu nesaslimst, bet 20% izslimo to vieglā formā, liecina Pasaules Veselības organizācijas dati. Cilvēkiem pēc 60 gadu vecuma imunitāte izveidojas 60% apmērā, taču saslimušajiem gripa norit bez komplikācijām. Pēc vakcinācijas dūriena vietā iespējams neliels apsārtums un pietūkums.

Valsts apmaksātu vakcīnu pret gripu var saņemt riska grupu pārstāvji:

  • bērni līdz divu gadu vecumam;
  • grūtnieces;
  • ārstniecības un ārstniecības atbalsta personas, kuras ir tuvā kontaktā ar pacientiem;
  • ilgstošas sociālās aprūpes centru klienti un darbinieki, kuri ir tuvā kontaktā ar klientiem;
  • cilvēki vecumā no 65 gadiem;
  • bērni un pieaugušie ar noteiktām hroniskām saslimšanām (plaušu, kardiovaskulārām, vielmaiņas, nieru slimībām, imūndeficītu, psihiskām slimībām u.c.).

Lai noskaidrotu atbilstību riska grupai un saņemtu valsts apmaksātu pretgripas vakcīnu, pacientam jāvēršas pie sava ģimenes ārsta.

Lai pieteiktos vakcīnas saņemšanai, jāsazinās ar poliklīnikas reģistratūru, zvanot uz tālruņa numuru 63622131.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!