Menu

8. DECEMBRĪ PIEŅEMS TEHNISKĀ ORTOPĒDE EVITA KUČEROVA

23.11.2023.

Piektdien, 8. decembrī, Ventspils poliklīnikā pacientus pieņems tehniskā ortopēde Evita Kučerova. Pieteikties konsultācijai ir iespējams, sazinoties ar poliklīnikas reģistratūru.

Vizītes laikā speciāliste novērtē pacienta stāju, gaitu un locītavu kustību funkcionālos traucējumus. Tehniskā ortopēde E. Kučerova pieņem visa vecuma pacientus. Gaitas un stājas analīzi veic, izmantojot podoskopu. Tā ir ierīce, kas ar stikla un spoguļa palīdzību ļauj iegūt pēdas nospieduma spoguļattēlu.

Ja nepieciešams, speciāliste arī izveido rehabilitācijas plānu. Tajā var ietilpt arī citu speciālistu vai procedūru apmeklējums. Dažādos gadījumos var būt nepieciešama vizīte, piemēram, pie rehabilitologa, fizioterapeita, ergoterapeita, traumatologa vai neirologa, kā arī vajadzīgas masāžas vai fizikālās procedūras.

Tāpat speciāliste palīdz izvēlēties atbilstošus tehniskos palīglīdzekļus, tostarp, piemēram, gatavas vai individuāli izgatavotas apavu zolītes, gatavus vai individuāli izgatavotus ortopēdiskos apavus, dažādu veidu mīkstās un cietās ortozes, protēzes vai citus palīglīdzekļus. Tehniskā ortopēde arī piedāvā veikt plantogrāfiju, kas ir pēdu diagnostikas metode, ar kuras palīdzību var novērtēt pēdu noslogojumu, kustību patoloģijas un atbalsta laukumu. Palīdz arī sagatavot dokumentus Tehnisko palīglīdzekļu centram, lai saņemtu valsts apmaksātus tehniskos palīglīdzekļus.

E. Kučerova ir ventspilniece. Tehniskā ortopēda specialitāti apguvusi Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), pēc kuras absolvēšanas 2003. gadā uzsākusi darbu Ventspils poliklīnikā. 2009. gadā absolvējusi Ventspils Augstskolu iegūstot profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā. Speciāliste ir sabiedriskās organizācijas “Protezēšanas, ortozēšanas un tehniskās ortopēdijas asociācija” un Latvijas Ārstu rehabilitologu asociācijas biedre.

Tehniskā ortopēde E. Kučerova Ventspils poliklīnikā pacientus pieņem katra mēneša otrajā piektdienā. Speciāliste sniedz maksas pakalpojumus, un konsultācijas cena bērniem ir 20 eiro, bet pieaugušajiem – 30 eiro.

Lai pieteiktos konsultācijai, jāsazinās ar poliklīnikas reģistratūru – zvanot uz tālruņa numuru 63622131 vai rakstot ziņu uz e-pasta adresi registratura@ventspilspolikinika.lv.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!