Menu

8. DECEMBRĪ KONSULTĒS BĒRNU ALERGOLOĢE LAINE BORMANE

05.12.2023.

Piektdien, 8. decembrī, Ventspils poliklīnikā pacientus pieņems bērnu alergoloģe Laine Bormane. Vizītes laikā iespējams veikt arī ādas dūriena un elpošanas testus.

Bērnu alergoloģe L. Bormane īpaši specializējusies molekulārajā alergoloģijā pārtikas alerģijas jomā, darbā ar atopiskā dermatīta pacientiem, taču konsultē pacientus arī ar citām alerģiskām slimībām, piemēram, alerģisku rinītu, astmu un nātreni. Apmeklējuma laikā ir iespējams veikt ādas dūriena un elpošanas testus. Ārste stāsta, ka no inhalāciju alerģijām biežāk sastopamā ir alerģija pret mājas putekļu ērcītēm, kā arī alerģija pret putekšņiem. No pārtikas alergēniem populārākie ir piens, olas, kvieši, kā arī zivis, vēžveidīgie un rieksti.

L. Bormane absolvējusi Rīgas Stradiņa universitātes Tālākizglītības fakultāti, tostarp iegūstot gan pediatra, gan bērnu alergologa specialitāti. Pieredzi un zināšanas papildinājusi Itālijas klīnikā “Bambino Gesu”. Kā pediatre un bērnu alergoloģe kopš 2009. gada strādā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, Rīgā. Tāpat ārste strādā arī Alerģisko slimību izmeklēšanas un ārstēšanas centrā, Rīgā. Darbam Ventspils poliklīnikā bērnu alergoloģe piesaistīta 2016. gadā, ņemot vērā bērnu vecāku ieteikumus pašvaldības īstenotajā programmā “Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta”.

Ar ģimenes ārsta nosūtījumu bērnu alergoloģes konsultācija Ventspils poliklīnikā ir valsts apmaksāta.

Lai pieteiktos konsultācijai, jāsazinās ar Ventspils poliklīnikas reģistratūru, zvanot uz tālruņa numuru 63622131 vai rakstot ziņu uz e-pasta adresi registratura@ventspilspoliklinika.lv.

Informējam, ka tīmekļvietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"), lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Vairāk informācijas šeit!